Machines

Onze machines, onze kracht

Wagenpark

Een divers wagenpark zorgt er voor dat onze medewerkers zich met hun goederen op een veilige en efficiënte wijze kunnen verplaatsen in ons Belgenlandje.

Met een goed onderhouden vloot, die regelmatig wordt vernieuwd, van een 20-tal bestelwagens tussen 3.5 Ton en 12 Ton, een 6-tal vrachtwagens, allen uitgerust met autolaadkraan en kipperbak of containersysteem en een 5-tal personenwagens, blijven we steeds in beweging.

Heeft u een specifieke opdracht, vraag dan onze technische fiches om een autolaadkraan volgens uw behoefte te reserveren. Met hijsvermogens tot wel 10 Ton en een bereik tot 24m kunnen we dikwijls wel “een handje helpen”.

Graafmachines en dumpers

Voor het zwaardere graafwerk zetten we een arsenaal van mini-graafmachines in met een tonnage van 1,5 tot 8 Ton. Onze medewerkers krijgen een interne opleiding om deze op een goede en veilige manier te gebruiken, dit zelfs tussen de vele kabels in of bij belangrijke installaties.

Daarnaast kunnen ze worden voorzien van een leidingdetectiesysteem en sommigen zelfs met een hoogtebeperking of zwenkbegrenzing.

Vervoeren van grond op de werf gebeurt met de alom gekende kruiwagen, maar we hebben natuurlijk ook enkele gronddumpers om dit werk te verlichten!

Treklieren

Nido bezit een aantal mechanische trekpaarden om het zware werk, daar waar mogelijk, te verlichten! Deze machines met een trekkracht tot 4 Ton zijn een belangrijke meerwaarde.

Een juist gebruik en een zorgvuldige opstelling maken deze treklieren tot een belangrijke bondgenoot bij het plaatsen van de zwaarste kabels!

Haspelwagens

Voor transport en wikkelen van haspels maken we gebruik van een groot aantal haspelwagens. Kleine haspels, maar ook zwaardere haspels tot 25 Ton of met een maximale breedte van 2,8m helpen om de klus te klaren.

Verschillende haspelwagens zijn uitgerust met een mechanische aandrijving om de haspel te laten draaien of afremmen.

Voor elke klus het juiste gereedschap…

Gespecialiseerd materiaal

Van glasvezel tot de zwaarste vermogenkabels… elke situatie heeft zijn eigen noden.

Mini- of maxi trekkousen, bochtrollen, kabelkatrollen, gesynchroniseerde kabelduwers of haspeldragers van eigen fabricaat, meestal hebben we wel de oplossing voor jouw probleem of situatie.